Geen categorie

A pop of color

De krokusvakantie is bijna gedaan en ik kan zeggen dat het een productieve vakantie was op gebied van naaien. Er werd wat zomerkledij genaaid en ik maakte eindelijk werk van iets wat al lang op mijn ‘to do’ lijstje staat; kussenslopen naaien !

Twee jaar geleden verhuisden we naar Brakel en koos ik voor een okergele accentmuur in onze living. Onze (groene) kussens pasten hier niet echt meer bij, dus ging ik op zoek naar nieuwe. Tijdens één van onze meubelzoektochten kwam ik turkooisblauwe slopen tegen en kocht er ons 2, met de gedachte om nog 2 andere kussenslopen met wat meer kleur elders aan te schaffen. Die zoektocht had zoveel maand later nog niet het gewenste resultaat, bij gebrek aan de juiste kleurcombinaties, dus besloot ik om zelf kussenslopen te maken en deze te bedrukken ! De neutrale beige canvasstof werd aangekocht en de rest liet wat op zich wachten… (er zullen wel nog mensen zijn die zich hierin herkennen ?).

Vrijdagnamiddag haalde ik – lekker oldschool – mijn doos stiften boven en begon de verschillende kleuren te combineren en te zoeken naar het juiste design; abstract en speels. Hetgeen me het leukst leek (allemaal driehoeken in verschillende groottes en kleuren gecombineerd) was natuurlijk het moeilijkst om op de stof te krijgen en te zeefdrukken. Om het mezelf makkelijk te maken, hield ik het bij verticale/horizontale lijnen (‘t is maar te zien hoe je dat kussen legt hé ?) en bakende deze af met papierplakband.

De kleuren werden, lichtblauw, oker, turkoois en warm oranje (als extra contrast). De stroken werden ‘willekeurig’ afgeplakt, daarna was het alleen maar zeefdrukken binnen deze lijnen. Wat makkelijker lijkt dan het is. ? Waarschijnlijk kon ik bij dit project de verf ook wel met een kwast of een rolletje aanbrengen, al heb je dan niet zo de gezeefdrukte textuur. Vandaar dat mijn raam en rakel werden bovengehaald en veelvuldig werden afgewassen… ? Iets wat ik ‘rap eens zou zeefdrukken’ duurde toch wel de volledige zaterdagnamiddag.

Koppig als ik ben, wou ik de kussens gisteren persé nog afhebben, dus begon ik rond 17.30u te naaien om ze nog snel in elkaar te zetten. Tijdens het knippen moet ik mij echter misrekend hebben, want mijn sluitflappen op de ommezijde kwamen maar nipt tegen elkaar !! Dus werd de bovenste flap losgemaakt, verlaagde hem 2 cm en voegde extra drukknoopjes toe zodat dit niet zou beginnen ‘gapen’.
Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf ! Momenteel is de voorkant nog wat stijfjes door de verf, al denk ik dat dit gaat beteren met gewassen te worden. De kleuren passen goed bijeen en brengen wat extra vrolijkheid en samenhang in onze living; me happy ! ?

foto ‘s avonds gemaakt, in het echt minder fel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *