Geen categorie

De dag nadien…

Gisterenavond is ons naaiweekend geëindigd… Gedaan met stressen en organiseren, maar ook gedaan met aftellen en uitkijken naar. Gelukkig heb ik nu een hoofd vol leuke herinneringen, want het was in mijn ogen een topper van formaat !
Ikzelf vond het ongelooflijk plezant, ondanks alle extra werk dat erbij kwam kijken, want ik leerde keitoffe, nieuwe mensen kennen, waarvan ik er zeker enkele nog ga terugzien. Is het niet in de nabije toekomst, dan toch zeker op ons tweede naaiweekend volgend jaar 🙂. Want ja, wat mij betreft was het zodanig goed en ging alles zodanig vlot dat er een tweede editie mag volgen. Het hoe, wanneer en waar horen jullie wel nog, als het definitief vastligt en als mijn medeorganisator Silke dit ook nog ziet zitten natuurlijk 🙂.
Aan de reacties van de deelnemers te horen (en de foto’s met bijpassende commentaar te zien op Facebook) hadden zij ook een leuk weekend. Er werd veel gelachen (bij sommigen tot wenen toe), getetterd, gesnoept en genaaid ! Bij sommigen ging dit laatste door van 7.00 uur ’s morgens tot 02.00 uur ’s nachts ! We hadden dan ook het geluk dat we een aparte zaal konden bijhuren waar alle materiaal kon blijven staan, dus het was kwestie van ‘sleep-sew-eat-repeat’. De kans is groot dat we hier dus volgend jaar terugkomen 🙂.

Vrijdagavond gingen we na een ietwat hectisch onthaal van start met een drankje en een hapje, om elkaar beter te leren kennen. Ook onze supertoffe, goedgevulde goodiebags werden uitgedeeld, kwestie van het ijs wat te breken. Na het avondeten konden de deelnemers langsgaan in onze pop-up stoffenwinkel (dankzij de lieve Nathasja van Lavvi Ebbel die haar halve winkel verhuisde voor ons) en waren er onmiddellijk enkele enthousiastelingen om te starten met naaien. Algauw zat iedereen achter haar stikmachine; ons weekend was begonnen !
 
Het stikken ging ook vlotjes door op zaterdag, sommigen startten al heel vroeg, andere genoten nog wat van de rust alvorens aan de slag te gaan. De zaterdag was echt een dagje om eens goed door te kunnen werken. Er werd een verscheidenheid aan kledij en accessoires gemaakt; handtassen, jassen, truien, draagzakken, body’s, broeken, hoesjes etc. Tussen het naaien en het babbelen door was er natuurlijk ook tijd voor een koffietje en een koekje of een uitstapje naar de naburige winkels. Ook het winkeltje van Lavvi Ebbel in de buurt werd nog door een 5-tal deelnemers bezocht (nee hoor, we zijn niet stofverslaafd). In de namiddag gingen we met een paar mensen aan de slag met zeefdruksets van Bobbinhood, dit was voor velen nog nieuw en tijdens zo’n naaiweekend is het ideaal om te leren van elkaar. 
 
 
 
De meeste stikten door tot rond 23.00 uur, enkelen gingen daarna in de sauna om de spieren los te maken, en een 3-tal diehards naaiden effectief door tot 2.00 uur…
 
Zondagvoormiddag was er opnieuw tijd om achter de machines te kruipen en kregen we bezoek van manlief die foto’s kwam nemen. Er werden enkele beelden genomen tijdens het naaien en ook onze mooie groepsfoto werd genomen ! Al ontbraken er ondertussen reeds 2 deelneemsters, dus denk Els en Fran er even bij 🙂
 
 
In de namiddag kwam manlief terug rond 15.00 uur om foto’s te nemen van alle creaties, het waren er zodanig veel dat we ze niet allemaal op 1 foto kregen !
Daarna was het tijd om afscheid te nemen en opnieuw ‘te verhuizen’. 1 voor 1 gingen de deelnemers huiswaarts tot ons huis weer leeg was…
 
Bedankt iedereen voor jullie aanwezigheid, het was leuk met jullie erbij ! Ik hoop dat ik correct ben dat ik mag zeggen dat het voor iedereen een geslaagd weekend was?! In elk geval heb ik met volle teugen genoten en hoop ik om jullie volgend jaar opnieuw te kunnen verwelkomen.
Bedankt aan alle helpende handen voor het uitladen van de boodschappen en de stoffen, voor het meekoken, voor het dekken van de tafels, het opruimen, de vaatwas te vullen/legen, het stofzuigen, iedereen van drank en eten te voorzien, etc.. Dikke merci !
Bedankt nogmaals aan Nathasja voor het langskomen met je mooie stofjes en het stand-by zijn tijdens ons naaiweekend ! Ook voor het sponsoren van de draagtassen en de flexfolie voor de bedrukkingen.
 
Ook nogmaals bedankt aan alle sponsors voor de inhoud van de goodiebags, dankzij jullie konden we blijde gezichtjes tevoorschijn zien komen tijdens het uitdelen en het doorsnuisteren van de goodiebags. Dus bedankt aan: Babarum, Framalo, De Banier, Creakiosk, Kiwi Fabrics, Fournituren.nl, Veritas, Bolletjes Eend, Feeërieke, La Maison Victor, Piekewieke, Stof op zolder, Atelier in ‘t Leerke, Lelastof, Straightgrain en Lanalotta!
 
En als laatste, bedankt aan Silke dat ik mee mocht helpen organiseren aan zo’n fantastisch naaiweekend, bedankt voor al je werk, het geregel, het rondrijden, het mailen, je organisatietalent en om te denken aan alle details. We zijn een topteam 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *