Geen categorie

De eerste les

Dinsdag 1 september 2015 was het zover; de eerste echte naailes ! Ervoor had ik al wat geoefend met mijn mama om – met behulp van de handleiding – mijn machine wat te leren kennen. Kwestie om toch al een rechte steek te kunnen stikken…
Mijn naaimachine had ik achtergelaten in de auto omwille van het gewicht, gelukkig maar, want in het gloednieuwe lokaal stonden zo’n 10-tal spliksplinternieuwe Bernina’s te wachten op de cursisten. Wat zou mijn oud bakje hebben afgestoken naast die fancy modellen !
Wat zouden de mensen misschien gekeken hebben naar mij, lekker opvallend dat ik – als enige – nog nooit iets had gestikt en dan nog zo’n roestbak meenam naar de les 🙂
Tijdens de kennismakingsronde bleek dit natuurlijk niet het geval te zijn, er waren nog mensen die nooit hadden gestikt, er waren nog cursisten die hun eigen (oude) machine wilden gebruiken. Al hadden we die de eerste les nog niet nodig, eerst kregen we nog een overzicht van ons schooljaar, wat er op het programma stond en wat de doelstellingen waren van de lessen. Ik die dacht om gewoon gaten te kunnen repareren en een broek in te korten, kreeg plots te horen dat we volledige kledingstukken zouden naaien; een kookschort, een pyjama, een elastiekrokje etc. Wie tijd overhad, mocht zelf ook suggesties doen en – in de mate van het haalbare – dit naaien in de les. Oepsie, daar kreeg ik het weer even benauwd !

Maar we zouden beginnen bij het begin en eerst een naaizakje naaien om ons materiaal in op te bergen. We mochten tegen de volgende les op zoek naar onze stof, wat fournituren en algemeen naaimateriaal die ons verder op weg zou helpen. Een eerste zoektocht van zovele 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *