Geen categorie

De herfst staat voor de deur…

Een tiental dagen geleden was de herfst plots echt voelbaar in ons Belgenlandje, dus schoot ik in gang met het naaien van nieuwe herfstkledij !

Eerst en vooral had ik nood aan een herfsttrui; lekker warm voor ‘s morgens en bij een wat frissere wind en niet te warm (lees: zweterig) om te dragen tijdens een wandelingetje in de buurt. Ik kocht de stof bij Lavvi Ebbel in Velzeke, het is een soort sweaterstof, maar met een gladdere achterzijde en een mooie structuur aan de voorzijde. Zo bekwam ik een trui die simpel was en op veel draagbaar, met toch dat tikje extra door de mooie structuur en kleurschakering.

Patroon: overgenomen van bestaande trui

Tijdens dat bezoekje aan Lavvi Ebbel kocht ik ook een mooie, stevige tricot. Tijdens de zomer had ik gemerkt dat ik te weinig kleedjes had, en ook te weinig stof (zot hé) om kleedjes mee te maken, dus koos ik bij Nathasja een stuk of 4 stofjes voor simpele kleedjes. Ik ging voor enkele herfsttinten, zodat ik niet moest wachten tot volgende zomer om de kleedjes te kunnen dragen. ? Ik mocht absoluut geen blauw meer kopen, maar zwichtte toch voor deze mooie combi van donkerblauw en oker. Met een truitje er op is deze ideaal voor de herfst en zonder truitje was hij ideaal deze week met het warme nazomer weer.

Patroon: Odette top verlengd tot jurk – La Maison Victor

Als laatste herfstnaaisel probeerde ik, uit de laatste La Maison Victor, de Sofia blouse uit. Het zat al even in mijn gedachten om zelf longsleeves te naaien voor deze herfst en bij gebrek aan het juiste patroon was dit simpelweg in mijn gedachten blijven zitten. De Sofia blouse leek me een leuk patroon om te proberen, omdat je hem als afgewerkt stuk zowel als longsleeve als bovenstuk kunt dragen. Ik probeerde het eerst uit in een tricotje van de couponnenstapel op het Stoffencircus, zodat ik kon kijken of er iets aangepast moest worden. De mouwen verlengde ik reeds met 2 cm en ik nam de kleinste maat zonder naadwaarde (anders had ik te veel speling aan mijn buste) en het resultaat zit redelijk goed. Onderaan is hij iets krapper, waardoor hij snel naar boven kruipt, maar dat valt op te lossen bij een volgend exemplaar. Al ben ik nog niet zeker of er nog een exemplaar zal volgen, want manlief is geen grote fan van het patroon. En ja, ik mag dragen wat ik zelf wil, toch is zijn mening belangrijk voor mij. ? Bovendien wil ik vermijden dat ik een duur stofje vernaai tot iets, wat ik daarna dan toch bijna niet draag.

Patroon: Sofia blouse – La Maison Victor
De leuke pofmouwtjes

Wat vinden jullie van het Sofia patroon en staat het mij wat leuk of toch te klassiek zoals manlief denkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *