Geen categorie

De juiste cardigan

Elke keer ik op Instagram en Facebook de Josephine cardigan zag passeren, wist ik gewoon dat ik ook zo één wou maken. Alleen was deze enkel voor kindjes en had ik schrik dat de grootste maat te klein zou zijn. Dus ging ik zelf aan de slag.

Zo ergens in maart waagde ik een eerste poging, bij gebrek aan het juiste patroon, besloot ik om zelf één te maken. Makkelijker gezegd dan gedaan.? Mijn idee om van een bestaand patroon van een trui, een openvallende trui te maken door gewoon het voorpand door te knippen, leek simpel en logisch, maar klopte niet echt. De trui viel niet mooi open en stond heel raar aan de achterkant.

Ik liet het idee varen, er waren genoeg andere projectjes om te naaien. ? De stofjes die bestemd waren als cardigan, werden opzij geschoven en ik hield ze in mijn achterhoofd voor het moment dat ik het juiste patroon tegenkwam.

Een kanshebber was de Opal Cardigan, deze werd bestudeerd en overgetekend, er zijn hier heel veel opties voor, dus het was eventjes nadenken over wat ik nu juist wou. Maar om de één of andere reden werd deze wel overgetekend maar nooit getest. ?

Toen ik deze zomer ergens de Veritas binnenstapte had ik het al snel gespot; op de paspop ging de bijna perfecte cardigan ! Gauw vroeg ik welk patroontje dit was en het bleek uit een boekje van de Veritas zelf te komen (logica!)! De aanpassingen die ik nodig achtte om de juiste cardigan te bekomen leken me simpel (boord onderaan aanpassen en panden wat verlengen), dus ging het boekje mee naar huis. Het was wachten tot ons naaiweekend tot ik er toe kwam om een testversie te maken, deze werd door iedereen unamiem goedgekeurd en hangt te blinken in mijn kast (ook testversies kunnen gedragen worden ! ? ). Versie 2 werd geknipt uit een gekoesterd stofje; Flower garden van See you at six. Ik had reeds een t-shirt uit een mooi roze SYAS stofje en wou nu eindelijk eens de cardigan maken voor er op. Keiblij met het resultaat ! Alleen jammer dat het sindsdien te koud was om het setje te dragen. ? Nog een reden te meer om af te tellen naar de lente!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *