Geen categorie

De ‘net niet’ trui…

Tijdens het eerste weekend van februari ging ik nogmaals op naaiweekend. Daar raakte ik zowat tijdelijk uit mijn ‘naaidip‘, waarvan ik nu min of meer geconstateerd heb dat het geen naaidip was. Het kwam gewoon door het volop voorbereiden van het weekend zelf, dat ik niet aan naaien toe kwam! Hoe ik dit weet? Omdat ik mij nu exact in dezelfde positie bevind. ? Met de voorbereidingen van het naaiweekend eind deze maand, kom ik opnieuw niet aan naaien toe! Enkel maar knippen, tekenen, plakken, tekenen, wassen, knippen etc… ?

Terug naar het vorige weekend, daar zat ik in een ongelooflijk goede naaiflow en zette maar liefst 10 stukken ineen. Wat hielp, was dat alles voorgeknipt was, alle fournituren en het patroon bij de stof zaten en dat we bijna niet moesten meehelpen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe zaaaaalig het is om op naaiweekend te gaan! ? Hierbij ook bedankt aan Tina voor de organisatie, tot in november !

Eén van de items dat ik in elkaar naaide is mijn ‘net niet’ trui. Het begon al bij het zoeken naar bijpassende (boord)stof, vooraleer ik die gevonden had, wou ik absoluut niet beginnen knippen! Met een klein stukje bruine stof op zak, ging ik langs bij verschillende stoffenwinkels. In de Stoffenkamer vond ik tricot die ‘net niet’ donker genoeg was om als binnenkant van de kap te dienen. Toen de tijd begon te dringen, vond ik boordstof bij Lavvi Ebbel die (in kunstlicht) paste bij de rest. Wanneer ik bij daglicht keek, net toen ik wou beginnen knippen, bleek dat de boordstof ‘net niet’ paste bij de rest. Aangezien ik de trui heel graag wou maken en niet meer langskon bij een andere winkel, besloot ik om er toch mijn schaar in te zetten en hoopte ik dat het kleurverschil niet echt zou storen.

Bij het ineenzetten (en vooral bij het passen) van de trui bleek dat ik iets te snel was met mijn knippen, want de trui ging ‘net niet’ aan… ? Bleek dat er ‘net niet’ genoeg rek in de stof zat en ik dit – in mijn haast – niet had opgemerkt tijdens het knippen. Eén van de mededeelnemers kwam met de suggestie om de zijkanten en de mouwen terug open te maken en er een strook tussen te zetten. Dus wat deed ik de maandag na het weekend? Inderdaad, ik ging op zoek naar een passende stof! ? Aangezien al mijn bruintinten ‘net niet’ matchten met elkaar (en ik niet nog een andere bruintint wou gebruiken), ging ik voor een contrasterend kleur en kwam uit bij oker. Daar ging mijn idee van een volledig bruine trui (zodat ik deze met zoveel mogelijk kon combineren), maar het was dat, of geen trui…

Dus haalde ik de boel open, knipte stroken van 5 cm breed en naaide deze er tussen. Zo heb ik een ‘net niet’ bruine trui, maar wel eentje dat past !

Persoonlijk vind ik dat door de toevoeging van het oker, het ook minder stoort dat de rest ‘net niet’ hetzelfde bruin is, wat vinden jullie? En valt het op dat ik heb moeten prutsen aan de trui, stoort de strook je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *