Geen categorie

Een geklede jas

Manlief was al enige tijd op zoek naar een geklede jas; eentje dat niet gemaakt is om puur de wind tegen te houden, of om hem warm te houden tijdens ijzige temperaturen tijdens één van zijn reizen. Nee, hij wou een gewone dagdagelijkse, nette jas. Aangezien manlief niet graag shopt, is dit een moeilijke opgave… ? Wat een geluk dat ongeveer een week later de nieuwe editie (jan-feb 2020) van La Maison Victor in de bus viel! Daar stond op de voorpagina gewoonweg een mooie geklede jas!

Toen manlief ’s avonds thuiskwam, had hij niet veel overtuiging nodig; ik had zijn goedkeuring, ik mocht hem een jas naaien en wel liefst juist dezelfde als in het boekje. EINDELIJK mocht ik nog eens iets naaien voor hem! Hij moest wel nog wat geduld hebben, want ik wou de jas naaien in de naailes en was zelf nog bezig met de Metta broek te naaien. ? Na de kerstvakantie kon ik deze afwerken en beginnen tekenen aan de jas. Toen hadden we nog een gelukje; tijdens het scrollen op Instagram zag ik bij de winkel Fairytailors dat het laatste stuk stof van deze jas te koop was aan 50%! De ganse lap werd onmiddellijk besteld, want eerlijk is eerlijk, de stof is niet goedkoop en om voor het eerst een jas te maken, voor een ander, niet wetende of het wel mooi wordt, is het wel wat stressen om dan stof te kopen van €40/m. Dat ik het nu aan de helft van de prijs kon kopen, verlaagde mijn stressniveau wel wat. ?

De stof heeft een mooi ruitjesmotief langs buiten, zwart met rode, oranje en blauwige lijntjes en ziet er gewoon echt chique uit vind ik. Langs binnen bestaat de stof uit zwarte teddy, dus voeren is hierbij niet nodig, wat het wel wat makkelijker maakt! Het nadeel is dat er bij het knippen van de patroondelen overal zwarte pluisjes rond dwarrelen. ?

Het ineenzetten van de jas gebeurde tijdens de naailes en duurde langer dan verwacht. Waarschijnlijk omdat ik ook enkel tijdens de naailes er wou aan verder werken en ik meestal eerst nog snel snel iets wou knippen/overtekenen/afwerken. En omdat ik een paar keer moest tornen en dit echt geen eenvoudige opdracht was in zo’n pluizig stofje… Het duurde ongeveer een week of 5 (3 naailessen en 2 sessies thuis) eer hij afgewerkt raakte. Het knoopsgaten maken en knopen aannaaien had ik al eventjes uitgesteld, maar ik wou de jas eindelijk eens weg uit mijn naaikamer, dus gisteren maakte ik nog eens even tijd en werkte hem volledig af.

Ondanks wat gemopper over details is manlief heel tevreden en dankzij mijn zorgvuldig knippen lopen de meest zichtbare lijnen toch min of meer over in elkaar. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *