Geen categorie

Een trui voor smospotten

Mijn eerste blogbericht van 2019 gaat over mijn laatste naaisel van 2018. ?
Naar goede gewoonte geef ik mijn neefjes – als het cadeautjestijd is – altijd een zelfgemaakt en een zelfgekocht cadeautje, zo ook dus afgelopen kerst. Wegens omstandigheden kon ons kerstfeestje met het gezin (ouders, broer, schoonzus, neefjes en manlief) pas gisteren doorgaan, net na nieuwjaar, een 2-in 1 feestje dus. Er werd gegeten, gedronken en uitgepakt ! Dat laastste duurt altijd een eeuwigheid bij ons en is zowat de rode draad van ons feestje. Vooral de neefjes gaan hierbij graag in overdrive, al was de schoonzus dit jaar ook niet kalm te krijgen tot ze haar cadeautje mocht openen. ?

Mijn oudste neefje kreeg bij toeval redelijk snel zijn zelfgemaakt pakje onder de boom, de jongste was ervan overtuigd – al voor het open was – dat ze terug een pyjama kregen en ging al door naar het volgende pakje. ? Gelukkig waren T., de schoonzus en manlief (die mee in het complot zat) meer geïntresseerd in mijn naaisel en kwam er een eerste omkeerbare trui te voorschijn !

Inderdaad, de neefjes kregen dit jaar elk een eigen omkeerbare trui. Ik koos om voor beiden dezelfde stoffen te gebruiken want volgens de schoonzus kleden ze zich de laatste tijd graag gelijk (en kiezen ze hier zelf voor in de winkel). Om het toch een beetje persoonlijk te maken (en het de schoonzus makkelijk te maken om te weten welke trui van wie is) zette ik hun namen in een stoer lettertype op de ondermouw.

De reden waarom ik een omkeerbare trui koos dit jaar is simpel: ik had deze zelf als kind en vond het de leukste trui om te dragen in de winter. Bij koud weer buitenspelen ging perfect in deze trui, je kon zelf kiezen welke kant je wou afhankelijk van je stemming en als je ergens een vlek had, kon je hem simpelweg omdraaien… Een trui voor echte smospotten dus…

De stof met gitaren is een French Terry van bij Lavvi Ebbel, de oranje is sweater van Stoffen Hemmers. Door de dubbele stof was het wat stressen over de juiste maat, ik wou dat de truien gepast waren voor nu en niet op de groei. Zo’n dikke trui is namelijk meer gepast voor de winter dan voor de zomer. ? Na heel wat gemeet en advies te vragen, waagde ik de sprong en ging voor het patroon van de Mitch sweater in maat 128 voor T. (7,5 jaar) en 116 voor N. (5,5 jaar). Aan de hand van de superduidelijke tutorial van Emma en Mona kon ik de truien vlotjes in elkaar zetten, bedankt Griet !

De truien zitten gelukkig net goed en beide jongens vonden het ‘vet cool’ dat hun naam er op stond! Na het passen voor de foto bleven de truien dan ook lekker aan. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *