Geen categorie

Egeltje voor kerst

Tijdens de naailes gisteren had onze juf plots het lumineuze idee om cadeautjes te maken voor elkaar tegen de volgende les. De bedoeling was om met stof die je thuis liggen had, zelf iets te naaien in je eentje, om dan cadeau te geven aan een medestudent in de laatste les voor de kerstvakantie.Wat betekende dat we dus welgeteld 6 dagen hadden om iets te vinden, dit uit te voeren EN te zorgen dat het cadeau-waardig is ! Eventjes paniek, gelukkig was er het idee van manlief van een hele tijd geleden, die nog in mijn hoofd zat. Enkele maanden geleden maakte ik als oefening een walvisje met een gratis patroon, maar bij het sluiten van mijn keergat en de afwerking, maakte ik enkele foutjes en besloot het te gebruiken als speldenkussen. Toen ik het ‘s avonds trots aan mijn man toonde, zei hij “oh, wat jammer dat het geen egel is, dan waren het gelijk echte naalden”. Dit was dus blijven hangen toen ik op zoek ging naar een cadeautje voor de naailes. Tijdens het zoeken van een gratis patroontje online, kwam ik dit tegen, het schattigste knuffelegeltje ooit 🙂 Jammergenoeg had ik geen zo’n fluffy stofje liggen (en wou mij er ook niet aan wagen) dus is het een bruin stofje geworden uit mijn assortiment lapjes die ik eens van een collega kreeg. Naderhand besloot ik dat zo’n strikje echt wel nodig was om het schattiger te maken en pikte ik eentje van een nostalgisch beertje die al enkele weken in een doos zat, omdat ik van mijn mama ‘mijn gerief moest leren in mijn eigen huis bewaren in plaats van nog bij hen’.

PS: dinsdag 15 december werden de cadeautjes uitgedeeld en ik kan zeggen dat het egeltje nog steeds gebruikt wordt als speldenkussen (al is het misschien omdat het meisje die het kreeg, toevallig naast me zit in de les…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *