Geen categorie

Herfsttruien met een twist

Omdat het buiten geleidelijk aan kouder werd (ook al genieten we nu terug volop van een heerlijke nazomer ?), besloot ik om terug wat truien te naaien. Ik nam mijn geliefde patroon (ooit overgetekend van een bestaande trui en het patroon voor al mijn gemakkelijke basistruien) en probeerde enkele nieuwe technieken uit om het wat te pimpen.

Voor de eerste trui kreeg ik het idee via Facebook; in één van de naaigroepen postte iemand een leuke kindertrui met een doorstikte geometrische tekening van een beer. Enkele reacties verder, vertelde ze hoe ze aan dit resultaat gekomen was, dit leek me wel leuk om ook eens te proberen en zo iets extra toe te voegen aan mijn trui. Ik ging op zoek naar een mooie kleur French Terry en koos voor een warm turkoois blauw. Ideaal voor de herfst en makkelijk te combineren met andere herfstkleuren. Dan was het zoeken naar een bijpassende tekening, ik wou ook liefst een dier, maar niets die te kinderlijk overkwam. Na wat willekeurig zoeken op Google, besloot ik eens te zoeken naar ‘blauwe dieren’, zodat ze zeker bij mijn trui zouden passen en toen kwam ik ook een blauw vogeltje tegen. Een blauwe trui en een afbeelding van een vliegende vogel leek me een ideale match, dus kon ik eraan beginnen !

De tekening werd makkelijk overgenomen op soluvlies, ik zocht in mijn restjesbak naar een lapje tricot voor de achterkant en gebruikte een beetje vulling van een speeldeken dat ik nog liggen had op zolder. Dan was het gewoon kwestie van zorgvuldig stikken en zoveel mogelijk lijntjes in 1 beweging te stikken. ? De vulling aan de achterkant zorgt ervoor dat de genaaide lijnen geaccentueerd worden en geeft een beetje diepte aan de tekening.

Gisteren gingen we foto’s nemen in de buurt en was ik klaar om te ‘vliegen’.

Wat een mens allemaal niet moet doen voor een leuke foto. 🙂
Ik vlieg !
Vlieg !

Bij het tweede exemplaar paste ik een horizontale colorblock toe, geïnspireerd door de leuke gestreepte boordstoffen die in mijn kast liggen en daarna nog extra door de leuke voorbeelden in de nieuwe collectie van See you at six.

Opnieuw dook ik mijn kast in op zoek naar de juiste kleur French Terry en welke kleuren er bij zouden passen. In mijn restjesbak vond ik nog wat van het blauw van mijn vogeltrui en wat roze van een Bloom sweater dat ik eerder maakte. Samen met het aubergine leek me dit een geslaagde, ietwat gewaagde combinatie. Het voorpand van het patroon werd overgetekend, in 4 stukken verdeeld met 2 even brede accentstrepen en uitgeknipt uit de verschillende stoffen. Het in elkaar zetten van de trui ging supervlot tijdens de naailes, ik doorstikte alle onderdelen nog eens extra om een strak horizontaal lijnenspel te bekomen. De medecursisten waren alleszins enthousiast en ik dacht de ideale broek te hebben om er mee te combineren, maar de meningen zijn hierover verdeeld. Deze gaan van ‘ja, ideale combinatie, past perfect!’, tot ‘precies een frambozensorbet’ of ‘van ver had je precies een joggingoutfit aan’. Wat denken jullie? Is de roze broek er over of niet? ?

Check die lijnen !
Jogginggehalte of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *