Geen categorie

In love with Doris

Voor de paasvakantie zag ik op Facebook een oproep voor testers voor het nieuwste patroon van Misusu, de Doris rok voor vrouwen ! Toen ik zag wanneer de testperiode was (in de paasvakantie en toevallig was ik dan vrij… ) besloot ik om mijn kans te wagen en me op te geven als tester. Ik had namelijk al een paar keer het Doris patroon voor meisjes gemaakt voor mezelf (één van de weinige voordelen van zo klein te zijn) en was benieuwd hoe het volwassen patroon zou vallen bij mij. Er waren 3 verschillende lengte opties die getest moesten worden, dus gaf ik me op voor de knielengte. De korte versie zou teveel zijn als het meisjespatroon dacht ik en voor de lange versie had ik schrik dat mijn benen te kort zijn.

Het was spannend afwachten en toen kwam het verlossende mailtje, ik was er bij ! De eerste testversie werd toegestuurd en het was zoeken naar een geschikt stofje om te combineren. Ik had nog een klein lapje stof waaruit ik al een (meisjes) Doris maakte en wou dit persé gebruiken voor mijn eerst test. Als de rok een succes bleek, had ik op deze manier een rok die ik ook naar mijn werk aankon (leve de katholieke scholen!) en waarop ik zowat alle kleuren basis T-shirts op aankon ! Het werd serieus puzzelen en combineren met een andere stof, toch is het me gelukt om een mooi resultaat neer te zetten. De rok zelf moest ik wel een heel stuk inkorten; met mijn 153 cm mocht er voor mij zeker 7 centimeter af. In de beschrijving kan je dit allemaal heel goed lezen hoe je dit berekent en aanpast op het patroon. Dankzij Elles haar supergoede uitleg kan je de rok helemaal aanpassen aan je eigen lichaamsmaten ! Niet alleen de lengte-aanpassingen, maar ook de breedte-aanpassingen en het mengen van verschillende maten in taille en heupen is supergoed uitgelegd.

Nadat we – als testers – onze bevindingen van het patroon en de uitleg doorgaven, deed Elles hier en daar wat aanpassingen aan de eerste versie. Ze stuurde ons een tweede versie door van het patroon en wie wou, mocht nog een tweede rok maken zodat ze wist of de aanpassingen in orde waren. Ze voegde ook een ‘Full Seat Adjustment’ toe zodat de rok bij iedereen mooi kon aansluiten en niet gaat flubberen onder de poep. Bij de knielengte werd de rok naar onder toe ietwat meer taps gemaakt om te vermijden dat hij aan de zoom ‘opwipt’. Aangezien ik nog tijd had, besloot ik om een tweede versie (met paspel!) en zelfs een derde versie te maken.

Voor de tweede versie koos ik een gemêleerde groene sweaterstof en voegde lichtgroene paspel toe om het wat te breken. Ik wou al heel lang eens iets maken met elastisch paspel en dit leek me het ideale moment. De rok op zich zit heel goed, nog beter dan de eerste versie, maar volgens mij was de stof niet helemaal geschikt hiervoor. Hij is iets stugger/dikker/minder elastisch/wat dan ook, waardoor het wriemelen is om er in te raken en je zowat elke bobbel ziet zitten.

Dus naaide ik op de valreep nog een derde versie, met een stofje uit mijn restjesbak, waar ik al een heerlijke zomersweater uit maakte voor mezelf. En deze rok is echt een topper geworden !! Eentje dat veel zal gedragen worden (als het ooit nog eens mooi weer wordt) en dat dankzij de grijze kleur bij veel zal passen. Speels en toch sober. En geschikt voor het werk !

Dankjewel Elles dat ik mee mocht testen, hopelijk ben je blij met de resultaten ! Ik weet alvast dat het patroon een schot in de roos zal zijn en je veel vrouwen zal gelukkig maken ermee.

Feedback krijgen is altijd leuk, dus wat vinden jullie van mijn verschillende versies? Welke de leukste of mooiste?

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *