Geen categorie

It’s tha bomb !

Degene die me volgen op Instagram zagen het gisteren al passeren; mijn eerste bomberjasje is een feit!

De stof hiervoor lag al een hele poos geknipt in mijn naaikamer, maar de schrik voor het inzetten van de rits, weerhield mij ervan om het in elkaar te zetten. Afgelopen maandag wist ik eventjes niet meer wat naaien en ik zat zo in mijn naaimojo dat ik iets in elkaar wilde zetten; vandaar het bomberjasje. Wat ben ik blij dat ik eindelijk voldoende durf had ! ?

Het patroon is de Charlie van Jalie patterns, ik mocht dit overtekenen op naaiweekend begin februari en had geen werkbeschrijving hiervoor. Gelukkig is hiervoor een tutorial terug te vinden op Youtube, dus met de gsm bij de hand, ging ik aan de slag.

Het moet gezegd zijn; het filmpje is superduidelijk ! Het is wat omslachtig om af en toe te pauzeren, terug te spoelen en opnieuw te kijken, maar je ziet elke handeling stap voor stap en bent niet afhankelijk van tekeningen. Het was voor mij de eerste maal dat ik iets in elkaar naaide aan de hand van een filmpje en ik ben enthousiast ! ? Zelfs de rits inzetten ging supervlot ! Al had ik wel het geluk dat mijn rits perfect overeenkwam van lengte met mijn voorpand en ik dus nergens moest aanpassen.

Kijk hoe mooi die zilveren lijntjes doorlopen ! ? Trouwens ook in mijn zijnaden en mouwen, ik had hier speciaal op gelet bij het knippen van mijn patroondelen en alles apart geknipt zodat ik zeker de lijntjes kon laten doorlopen. Dat maakt het toch net iets meer af, niet?

De stof is een teststofje gekocht op aandringen van manlief, al weet ik niet meer waar dit was. De ‘goede’ kant werd hier de binnenkant, want de zilveren lijntjes vond ik zoveel mooier dan de witte hokjes (de zilveren lijntjes zijn ook de reden waarom ik uiteindelijk de stof wel kocht. Hoe raar trouwens om hier te typen dat mijn man mij moet overtuigen om stof te kopen. ?).

Het resultaat voldoet volledig aan mijn verwachtingen, het naaien ging supervlot, alleen op de kraag vraagt nog wat oefening, want daar ging ik zowat freestyle omdat ik het echt niet zag hoe het ‘juist’ moest genaaid worden. Om echt een bomber te zijn vind ik het jasje wat lang vallen, een volgende mag toch 5 cm korter. Ondanks de lengte en het feit dat het een testje was, denk ik wel dat het draagbaar is voor komend najaar. Momenteel is het eventjes te warm voor jasjes (of kledij tout court), vandaar dat ik momenteel ook nog geen ‘aanfoto’ kan posten. ??

Dankzij de verkoelende regen, kon een aan-foto sneller volgen dan verwacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *