Geen categorie

Lentekriebels

Hoop doet leven! Dus ben ik – tussen mijn winternaaisels door – reeds begonnen met naaien voor de komende lente ☺. Het eerste naaisel had ik al even in gedachten, maar durfde ik niet echt tot uitvoering te brengen. Ik had wat schrik dat het resultaat niet ‘draagbaar’ zou zijn, zeker nadat manlief me tijdens de voorbereidingen kortweg zei: ‘Je gaat daar toch niet mee over straat lopen?!’. Gelukkig kreeg ik steun van een lieve collega en trouwe fan, die me overtuigde om er toch mee door te gaan. Dat ik mijn vraag bewust aan haar richtte, wetende dat zij zeker fan zou zijn, laat ik even terzijde .
 
Het gaat hier namelijk om een echte Harry Potter trui, en ik snap het ergens wel, waarschijnlijk kunnen enkel Harry Potterfans zich voorstellen dat je hierin wilt rondlopen ☺. Nu vind ik dat het thema ‘subtiel opvallend’ aangewend wordt, waardoor sommigen zelfs niet eens door zullen hebben wat het voorstelt (en mij dus ook niet als nerd zullen beschouwen). Dus aanschouw hierbij mijn enige echte Harry Pottertrui ! Het was al even geleden dat ik met zeefdrukken aan de slag ging en ik had zoveel zin om hier nog eens iets mee te maken. Dus het rode stofje dat al even lag te wachten, kreeg een gouden print (jaja, de kleuren van Griffoendor voor de echte kenners) in Harry Potter thema. Vooraan het silhouet van de typische Harry kenmerken zelf, achteraan het logo en de mouwboordjes pimpte ik door enkele gouden lijntjes toe te voegen. Ikzelf vind hem helemaal top ! Ondanks de koude (het is een dun french terry stofje) ging hij vandaag toch aan naar het werk.. Tot nu toe kreeg ik nog geen negatieve commentaren… Positieve commentaren ook nog niet echt, alleen de opmerkingen: ‘Ha! Harry Potter of wat?’ en ‘Dat is een speciale trui’.

Patroon overgetekend van bestaande trui

 

Het andere naaisel dat ik gisteren afwerkte is een simpel Odette t-shirtje, in een superzacht stofje. Dit stofje vond ik terug in een couponnenbak op het Stoffencircus in november en kon ik echt niet laten liggen. De kleuren zijn helemaal mijn ding en het is een steviger zacht rekbaar stofje, wat ideaal was om te verwerken. Bij het ineenzetten en passen bleek dat ik waarschijnlijk mijn extra naadwaarde voor de omboording vergeten was, dus koos ik voor de optie met een aangenaaide onderboord (nog niet op de foto). 

Odette – La Maison Victor
Detail mouw

Wat vinden jullie van de Harry Potter trui? Goed fout of fout fout? ☺

Bedankt alvast voor de feedback !


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *