Geen categorie

Let the summer in !

Afgelopen zaterdag organiseerde Silke (waarmee ik ons naaiweekend organiseer) een naaidag in een zaaltje bij mij in de buurt. Of ik geen zin had om mee te naaien? Ja natuurlijk !

Aangezien de paasvakantie weer lekker druk was, kon ik pas de vrijdag beginnen nadenken over wat ik zou naaien. Ik besloot het mijzelf makkelijk te maken en enkele UFO’s af te werken; een T-shirtje met verkeerd aangezet biaisband, een T-shirtje dat reeds geknipt was van op vorig naaiweekend (shame on me) en stof voor een tussenseizoen trui gingen mee. Ook mijn geknipte stof voor de Flo-jurk ging mee, voor als ik nog tijd had hiervoor, lekker optimistisch… 

Er was dus een reden waarom ik dat T-shirtje met biaisband aan de kant gelegd had, namelijk de elastische biais… Ik mocht het nog 2 maal volledig lostornen en op verschillende plaatsen gedeeltelijk lostornen vooraleer al mijn stof ertussen zat en de hals eindelijk niet meer openstond ! Amai, het was al na de middag toen ik aan mijn 2de T-shirt kon beginnen en jammer genoeg was dit ook eentje met elastisch biais ☹️. U kan zich indenken hoeveel kramp ik had in mijn vingers na verloop van tijd… Gelukkig ging dit 2de exemplaar iets vlotter en moest ik maar 1 maal volledig lostornen en op 1 plaats corrigeren ?.


Patroon: Valette

 

Stof: Bolletjes Eend Lierde

 

Patroon: Valette

Er was zaterdag enkel nog tijd om de trui te knippen, deze wou ik per se gisteren nog afwerken omdat ik mee wou doen aan de Sew-along van Awash, die liep tot en met zondagavond. Het is me gelukt ! Oorspronkelijk wou ik de trui zonder boord onderaan en met een zijsplitje, maar tijdens het knippen was ik dit even vergeten. Dus maakte ik boorden uit dezelfde stof, persoonlijk vind ik het stofje al druk genoeg om er nog een gekleurde boord aan toe te voegen.

Patroon: overgetekend bestaande trui
Kleo wou mee op de foto.


Met deze maaksels ben ik al iets meer klaar voor de lente/zomer, morgen ga ik in de naailes verder met mijn Flo-jurk (de deadline begint te naderen!) en ik ga nog op zoek naar een leuk patroontje voor een tricot jurk. Als er iemand suggesties heeft, laat maar weten ?. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *