Geen categorie

Liefde voor truien, kleur en streepjes!

Tijdens het naaien van deze Frikka trui uit het nieuwste Fibremood magazine, kwam voor mij alles samen; mijn liefde voor truien, kleur en streepjes zit volledig vervat in deze creatie. ? De stof kocht ik ooit in couponnen van 2 tijdens onze uitstap naar Karteris in Nijmegen. Ook al doet ze heel zomers aan door de kleurtjes, het is eigenlijk een regelrecht winterstofje, vanbinnen is het lekker wollig en zacht en ik zat al eventjes te broeden wat ik hiermee nog zou kunnen maken voor deze winter. Ongeveer 4 maand geleden begon ik mijn intensieve zoektocht naar matchende boordstof, want geef toe, nog een ander/afwijkende kleurtint zou nu toch echt te veel van het goede zijn. Een kleine maand geleden gaf ik deze zoektocht op. ? Geheel tegen mijn principes natuurlijk, want eenmaal er iets in mijn hoofd zit, is het er moeilijk uit te krijgen.? Ik besloot het slimmer aan te pakken en een model te kiezen waarvoor geen boordstof nodig was, nu nog weten welk…

Toen ik de nieuwe modelletjes van Fibremood zag, twijfelde ik geen seconde! De Frikka trui leek me ideaal om mijn streepjesstof voor te gebruiken. Het zag er mij een comfortabel warm model uit en kan volgens mij het hele jaar door gedragen worden. In de winter overdag als happy trui tijdens een lui dagje zetelen of in de zomer als extra laagje als het buitenzitten na de barbecue toch te koud wordt.

Het patroon is relatief eenvoudig, en dankzij de nieuwe stunt van Fibremood, kan je dit tegenwoordig ook printen met naadwaarde reeds inbegrepen! Heel handig voor iemand die nogal dikwijls vergeet om naadwaarde toe te voegen tijdens het knippen. ? De te naaien stappen zijn goed uitgelegd, een gevorderd naaister is hier niet lang aan bezig. Mij duurde het echter een volledige dag (vanaf patroon printen tot afwerking) omdat ik er nog maar eens voor koos om streepjes te gebruiken. Het is mijn zwakte en ik vind het zo mooi, maar toch vloek ik er wel eens op. Zowel het stofknippen als het naaien van een streepjesstof gaat zo oneindig veel trager… ? Want natuurlijk wil ik dat al mijn streepjes netjes doorlopen! Het mag gezegd zijn, ik ben geslaagd in mijn opzet! En zo heb ik een perfecte, super-zalig-zittende nieuwe wintertrui. Alleen maar liefde voor deze.

Oh ja, ik deed 2 mini aanpassingen; ik voegde mouwboorden toe uit dezelfde stof, want persoonlijk heb ik graag lange mouwen en ik nam een kant-en-klaar touwtje voor in de tunnel in plaats van een reep stof. Om de trui niet drukker te maken dan hij al is. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *