Geen categorie

#samensterk

Sinds mijn laatste blogpost werd er niet veel voor mezelf genaaid, vandaar dat hier eventjes wat minder verscheen. In de naailes werk ik aan een jas voor manlief (al ligt dat nu ook eventjes stil en probeer ik hem thuis af te werken) en in mijn vrije tijd naaide ik vooral voor mijn webshop die ik binnenkort hoop te lanceren. (stresske!)

Afgelopen week werd er echter enkel maar genaaid voor anderen; voor familie en voor mensen die ik nog nooit gezien heb. Ik naaide namelijk tientallen herbruikbare mondmaskers. Enkele voor eigen gebruik, de rest voor familie die hier nood aan heeft en voor de zorgsector. Om zo toch mijn steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus.

Omdat het patroon van het FOD eventjes uitbleef, en ik mij thuis zat op te jagen omdat ik nog niet kon beginnen, koos ik voor een ander patroon dan dat met de plooitjes. Ik had dit reeds in enkele naaigroepen zien passeren en ging er dus (terecht) van uit dat dit ook geschikt was. Het werd wel hier en daar aangepast, ik vereenvoudigde het wat (liet overbodige stiksels achterwege) en voorzag een opening opzij voor een eventuele filter (in plaats van een dubbele flap aan de binnenkant).

Alle restjes katoen/mogelijke lintjes werden uit de kast/van de zolder gehaald en het bandwerk kon beginnen. Gelukkig heeft manlief ook af en toe meegeholpen zodat ik vlotter vooruit kon. En mag ik zijn dozen voor zijn boek gebruiken om de pakketjes te verzenden. ? #samensterk!

Hierbij ook een dikke dankjewel aan de zorg om de boel draaiende te houden, aan alle mensen die nog aan het werk zijn zodat wij ‘in ons kot’ kunnen blijven en aan alle naaisters die reeds meestapten in dit initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *