Geen categorie

Sweater weather

Om de bijtende winterkou te bestrijden, naaide ik een tweetal weken geleden lekkere comfy truien, eentje voor manlief en eentje voor mij.

Oh wat was J blij toen zijn trui (waar hij in september al om vroeg en waar ik in november mee begonnen was) eindelijk was afgewerkt. Alleen wou hij hem niet aan… De mouwen waren te wijd, te lang en de polsboordjes en boord onderaan waren te slapjes.
Dan naait een mens al eens iets voor manlief 🙂 Een echte primeur trouwens ! De mouwen werden dus versmald in de naailes en de rest werd losgetornd om in te korten… Mag ik erbij vermelden dat ik alles gestikt en reeds overlockt had?

Het eindresultaat is gelukkig wel een mooie Chess sweater, hij heeft hem zelfs al buiten de deur gedragen ! Hier en daar zie ik wel de schoonheidsfoutjes, maar deze worden aangepast bij een volgend exemplaar (jaja, op aanvraag!) Nu nog wachten tot hij eens wilt poseren voor jullie 🙂

Voor mezelf naaide ik – wegens succes en gemak van dit exemplaar – een Leather sweater, in maatje 164 in de hoop dat dit net ruim genoeg valt. De zijkanten werden getailleerd, de panden en mouwen ietswat verlengd, voor dat comfy gevoel, weet je wel 😉
De schouderstukken knipte ik uit de boordstof, omdat ik anders niet wist met welke stof combineren en deze verstevigde ik met dunne vlieseline om het uitrekken te vermijden. De trui zit volledig in elkaar met alleen de overlock, een snel projectje dus.

Ikzelf ben superblij met de trui, manlief vindt hem iets ‘te stoer en te jong’ voor me. Daar trok ik me bitter weinig van aan toen ik hem aantrok om te werken en toch een spontaan complimentje kreeg van een collega (eeuwige dank Inge! mijn zelfvertrouwen kreeg terug een boost).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *