Geen categorie

To sew or not to sew?

Volgens mij zit ik in een naaidipje. Ik hoop toch dat ik in een naaidipje zit! Want een dipje zou willen zeggen dat het iets tijdelijk is, en niet iets van blijvende duur. Het is zowaar van 13 januari geleden dat ik nog iets genaaid heb! Dat is voor jullie misschien maar 10 dagen, maar voor mij is dat lang. Zeker als je weet dat ik 2 dagen in de week vrijaf heb genomen om te kunnen naaien.

Tijdens die vrije dagen (en het weekend als er tijd is) is er wel veel geplakt, getekend en geknipt, want ik ben terug bezig met de voorbereidingen om mee te gaan op een naaiweekend volgende week. Misschien komt het ook wel daar door, dat er minder genaaid werd de laatste dagen. Alles wat geknipt werd, wou ik nog niet naaien, want dan is er minder voor het naaiweekend…

Bovendien heb ik ook een beetje een gebrek aan inspiratie; wat valt er op den duur nog allemaal te naaien??? Ik ben zot van truien naaien en probeer graag nieuwe patroontjes uit daarvoor, maar ik merkte dat mijn kleerkast iets te vol is om nog nieuwe truien te naaien. ? T-shirts en longsleeves heb ik eigenlijk ook genoeg (behalve een occassioneel kleur). Voor kleedjes en rokjes vind ik het nog te vroeg, deze draag ik bijna enkel in de zomer en nu is het volop winter buiten. Ik moet ook in gedachten houden dat er eind februari nog een naaiweekend op de planning staat en dan nog voldoende projecten moet hebben! Misschien moet ik gewoon minder op naaiweekend gaan. ?

Waarom ik dit allemaal neertyp? Niet om te klagen of te zagen, ook al komt dit misschien zo over (sorry! ?). Ergens hoop ik gewoon dat mijn naaidip overgaat met het te erkennen dat ik in eentje zit. Al vrees ik ervoor eigenlijk, dus zet ik hieronder nog wat ideetjes neer, waarvan ik hoop/denk dat ze me zullen helpen. Later laat ik je dan wel weten wat mij al dan niet geholpen heeft. Als ik (of jij ) dan (nog) eens in een naaidip kom(t), dan weet ik (jij) dankzij mijn blog wat te doen, wat helpt en wat niet.

1. Orde scheppen in de chaos. Dit wil zeggen: alle patronen schikken & labelen en alle stofjes netjes opplooien & een plaatsje (proberen te) geven in de kast. Plus de restjesbak uitkuisen.

2. Beginnen met kleine, makkelijke projectjes (eventueel met stof uit de restjesbak).

3. Afspreken met een vriendin om te naaien. Net 2 minuten geleden, tijdens het schrijven van deze blog, ingepland. Danku Silke! ?

4. Nieuwe stof gaan kopen. Ja, ik weet dat ik te veel stof heb, en jij waarschijnlijk ook, maar van stof kopen worden we gelukkig! En kunnen we nieuwe ideeën krijgen. Bovendien zijn het nog solden !

5. Zoeken in de patroontjes en boeken, in de hoop van HET patroon tegen te komen dat ik onmiddellijk wil maken.

6. De kleerkast uitmesten. Alle winterkleren die afgelopen maanden niet gedragen werden, moeten eigenlijk weg. Idem met de zomerkledij; alles wat is blijven liggen tijdens die heerlijke warme maanden, zou beter plaats ruimen. Hopelijk zie ik zo wat er nog ontbreekt in mijn kleerkast en krijg ik zin om aan deze leegte iets te doen.

Ondertussen blijf ik mijn to-sew lijstje aanvullen en blijf ik zoeken naar stofjes om mijn schaar in te zetten. Want hé, ooit raak ik uit die dip en dan ligt er lekker veel geknipt klaar en is het gewoon kwestie van in elkaar naaien!

Als iemand nog extra tips weet; laat maar horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *