Geen categorie

Voorbereidingen naaiweekend 2018

Binnen een dikke week is het zover, dan gaat ons tweede naaiweekend door!

Natuurlijk ga ik zelf ook mee op dat naaiweekend (dat is de reden waarom we het een eerste keer organiseerden, omdat we dan eindelijk mee konden op een weekend waarin we vrij waren en het niet te ver af was), dus heb ik niet enkel organisatorische voorbereidingen, maar ook nog eigen projecten voor te bereiden! De afgelopen weken was ik dus heel veel aan het nadenken over nieuwe naaisels en stond ik meer dan eens te tobben voor mijn stoffenkast. Soms kwam er geen enkel idee, soms liep mijn hoofd over van de ideeën. Dan was het een beetje zoeken; welk project wil ik nu onmiddellijk maken (want eenmaal er een idee in mijn hoofd zit…), welk project kan uitgesteld worden tot het naaiweekend, en aan welk project begin ik in de naailes (en wordt dus over langere termijn gerealiseerd). Soms zaten er dus 3-4 projecten tegelijk in mijn hoofd: patroon overtekenen voor het naaiweekend, stof knippen om nu nog iets te naaien, patroon zoeken voor in de naailes… Tussen al dat zoeken, knippen en tekenen door kwamen er dan ook nog nieuwe ideeën bij, want door Facebook, Instagram en bladeren in boekjes, kreeg ik continu een nieuwe input en liep mijn hoofd vaak over. Eigenlijk zou ik eens een goed systeem moeten vinden; waar ik kan bijhouden wat ik nog wil naaien, met welke stof, welke patronen leuk zijn voor later, etc. Ergens een duidelijk overzicht gewoon. Want nu staat er wat op Pinterest, zitten er al geprinte patroontjes in mijn kast, staan er nog in de boekjes, heb ik screenshots genomen van Instagram…
Iemand een goede tip om orde te scheppen in mijn chaos aub??

Maar waar deze post eigenlijk zou moeten over gaan: mijn projectjes voor het naaiweekend. 

Ik besloot om net als vorig jaar te gaan voor simpele, haalbare naaisels. Dingen die ik gewoon ben om te maken, dingen die makkelijk zijn zonder al te veel poespas. Dit om verschillende redenen; dan heb ik meer stukken klaar, zijn er minder frustraties, moet ik me minder concentreren (en meer babbelen), kan ik alles makkelijker laten vallen voor de organisatorisch taken en zijn meer stoffen verwerkt dan bij 1 of 2 moeilijkere, grotere werken ?. Al is zo’n naaiweekend natuurlijk wel ideaal om die moeilijkere (uitgestelde) naaisels eens aan te pakken. Als je vast zou zitten, is er zeker genoeg volk in de buurt die kan mee helpen denken ?. Maar dat is misschien een ideetje voor het naaiweekend in december, dan ga ik eens mee op een naaiweekend dat ik niet zelf georganiseerd heb, benieuwd welke ervaring dat wordt !

Wat ik handig vind, is al mijn naaisels al op voorhand uittekenen en knippen uit de stof. Dan neem ik een stevige plastic zak (gespaard doorheen het jaar), steek daar de geknipte delen, bijpassend garen, patroon, extra fournituren, reststof etc. in en schrijf op de zak wat er in zit. Zo ben ik zeker dat ik tijdens het naaiweekend alles bij de hand heb en heb ik maar een volgend projectje uit te kiezen wanneer er eentje klaar is. Momenteel liggen er 11 naaisels klaar, of dit te veel is? te weinig? net genoeg? Dat zie ik dan wel weer ?. In het zotte geval dat het te weinig is, kan ik nog altijd langs bij Lavvi Ebbel voor extra stofjes en gebruik ik een patroontje dat ik meeheb. In het geval dat het te veel is; ideaal, dan heb ik al wat geknipte projecten liggen zodat ik thuis onmiddellijk verder kan naaien. Het is tenslotte herfstvakantie na het naaiweekend. ?

In elk geval, ik heb er zin in ! Hopelijk wordt het even gezellig als vorig jaar en verloopt alles even vlotjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *