Geen categorie

Warme wintertruien

Ja, je leest het goed, ik maakte nog maar eens enkele truien.☺ Zoals je hier echter al kon lezen, was ik niet van plan om de zoveelste standaard trui te maken, maar ging ik eerst en vooral eens aan de slag gaan met het patroon van de Jasper sweater/dress.

Het is er dus eindelijk van gekomen! Na ongeveer een jaar kwijlen op de online foto’s, na het lange twijfelen of ik het patroon effectief zou kopen of niet en na het overwinnen van mijn knip/nieuwe patroonangst maakte ik een JASPERTRUI !! Applausje voor mezelf !

Waarschijnlijk denken velen van jullie ‘het is toch maar een Jaspersweater, zo moeilijk is die niet’. Inderdaad, echt supermoeilijk was die niet; de enige grote uitdaging voor mij was het maken van de ingewerkte buidelzak en de zakopeningen. Toch is het maken van deze trui voor mij een grote stap vooruit, want ik durfde het eindelijk aan om eens iets anders te maken, iets nieuws! Een nieuw patroon te gebruiken en in stof te knippen, niet wetende of het resultaat me wel zou passen of niet. ☺

Persoonlijk vind ik het resultaat geslaagd, ik heb er een warme comfortabele wintertrui bij. Hij zit me behoorlijk goed van pasvorm (ik tekende wel 2 maten kleiner dan de tabel aangaf, want ik had al gelezen dat hij groot uitvalt) en ook al maakte ik hem oorspronkelijk in een proefstofje (coupon van het Stoffencircus), de trui ging vandaag toch aan naar het werk. Het kiezen van een rustig stofje met subtiele kleurschakeringen was een slimme zet van me.☺ De kraag valt wel iets meer open dan verwacht, al kan ik dit wellicht nog ‘finetunen’ bij een latere versie. Want die zal er zeker volgen !

Met dezelfde gedachtengang (eens iets nieuws proberen) knipte ik in een favoriet stofje. Het lag nog niet heel lang in mijn voorraad, maar ik wou niet te lang wachten met het te gebruiken omdat het zo’n lekker warme zachte binnenkant heeft (alpenfleece), ideaal voor de wintermaanden! Hier nam ik wel het basismodel van trui en wou ik iets nieuws proberen met de mouwen. In de winkel waar ik het stofje kocht, vond ik namelijk ook mooie boordstof terug met dezelfde kleurschakeringen. De stof met een all-over bliksemprint en de boordstof met streepjes…

Standaard gebruik ik gewoon een uni-kleur boordstof bij een all-over print, omdat 2 verschillende printen combineren te gewaagd is voor mij. ☺ Hier stapte ik dus ietwat uit mijn comfortzone en gebruikte de gestreepte boordstof bij de mouwen, die ik een stukje inkortte om meer de boordstof te kunnen benadrukken. Als kers op de taart voegde ik nog een extra randje zwarte boordstof toe, wat het voor mij helemaal afmaakt.

Wat vinden jullie van mijn nieuwe truien? Nog excuses voor de selfie-foto’s, manlief was ervan overtuigd dat het reeds te donker was om foto’s te nemen en wou niet mee naar buiten. ☺ Ik wou per se vanavond nog mijn blog online zetten, want morgen is er weer naailes en kan ik eindelijk verderwerken aan mijn Theo-hemd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *